Zmajice okončale pripreme u Italiji, selektor Lojo zadovoljan
Foto: Tuzlanski.ba

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je pripreme u Italiji te se kasno večeras vraća u našu zemlju.

Tokom boravka na Apeninskom polutokom Zmajice su odigrale pet prijateljskih utakmica sa američkim NCAA ekipama te upisale tri pobjede i dva poraza.

Sinoć su savladale Western Kentucky 97:87, a u strijelce se upisala većina bh. košarkašica: Deura 19, A. Delić 18, Marković 14, Elez 16, Džombeta 7, Kneževic 2, Tavić 4, Domuzin 8, N. Delić 2, Selimović 7.

“Zadovoljan sam sa ovih osam dana provedenih u Italiji, prvenstveno radom ekipe. Doputovali smo u Italiju bez odrađenog treninga te smo odradili samo dva timska treninga do prve utakmice. Ovdje smo sa 16 igračica od kojih nekoliko mlađih i vrijeme ovdje smo pokušali iskoristiti da ih uvedemo u naš sistem rada i igre. Sve igračice su dobile priliku za igru, a i podizali smo nivo igre iz dana u dan te sam zadovoljan viđenim u ovoj ranoj fazi priprema. Vraćamo se u Sarajevo i već sutra nastavljamo sa radom”, kaže selektor Goran Lojo.

Reprezentacija BiH će 17. i 18. avgusta u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Portugala, a zatim otputovati u Marsej, gdje Zmajice očekuju dva meča protiv Francuske. (N1)