Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajice napravile SENZACIJU! BiH savladala favoriziranu Belgiju u prvom susretu Evropskog prvenstva

Preuzmite sliku

Velika i historijska pobjeda za košarkašice BiH u prvom susretu na Evropskom prvenstvu nakon 22 godine i to protiv favorizirane Belgije rezultatom 70:55. 

Bh. košarkašice su odigrale fantastičnu prvu četvrtinu protiv Belgijankih i imale su prednost 19:11, a na startu druge dionice imale su i dvocifrenu prednost. Ipak, Belgijanke su zaigrale bolje pa je BiH nakon prvog poluvremena imala minimalnu prednost (30:28).

  • Treću četvrtinu obilježila je igra koš za koš, ali i veći broj grešaka na obje strane, ipak treći period Zmajice su minimalno okončale u svoju korist rezultatom 21:19 (51:47).

  • Posljednja četvrtina bila je izjednačena sve do posljednjih nekoliko minuta. A onda plavo-žuta furija ubacuje u brzinu više.  Kod rezultata 53:53 BiH pogađa čak tri uzastopna šuta za tri poena. Najprije je pogodila Anđela Delić a nakon nje i Nikolina Babić za 59:53 a onda ponovo Delić pogađa “trojku” za visokih 62:53 na nešto više od tri minute do kraja susreta.

    Zmajice su znale zadržati prednost do samog kraja i zabilježiti veliku povjedu rezultatom 70:55.

  • Podsjećanja radi, košarkašice Belgije su uoči utakmice bile veliki favorit, ali su izabranice Gorana Loje odigrale fantastičan susret i zabilježili zlata vrijednu pobjedu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,