Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi na poluvrijeme odlaze sa -3 poena zaostatka protiv Crne Gore

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20 sati igra protiv Crne Gore u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

“Zmajevi” u duel u tuzlanskom Mejdanu ušli su sa šansama za plasman na završnicu SP, što bi nam bilo prvi put u historiji. Da bi to ostvarili neophodna nam je pobjeda večeras. Idealan scenarij bio bi trijumf od najmanje 20 poena razlike. Time bismo nadoknadili minus 19 poena iz prvog meča u Podgorici (69:88), po onome što su gosti pokazali u prvom poluvremenu takav scenarijo će biti izuzetno teško ostvariti.

Crnogorci su u Mejdanu zaigrali bez pritiska i pokazali na samom početku da neće dopustit da ih sjajna atmosfera dekoncentriše,  meč su otvorili sa 4:0.

Na krilima Kendrick Perrya Crnogorci su održavali konstantnu prednost tokom prve četvrtine pa je prvi period okončan vodstvom gostiju 18:19.

  • U drugom periodu ista slika na terenu. Slavković, Radović, Perry uspijevaju održavati minimalno vodstvo. Zmajevi su pokazivali želju ali je nedostajalo preciznosti pa se na poluvrijeme odlazi kod vodtva gostiju rezultatom 34:37. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,