Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi dobili dobru vijest: Francuzi lišeni usluga devet igrača

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini igra protiv Rusije i Francuske.

Nakon što je naša ekipa prošla pretkvalifikacije, igramo još četiri utakmice u kojim su protivnici najkvalitetnije ekipe iz Evrope.

Dobra vijest je da će Francuzi najvjerovatnije biti lišeni usluga čak devet euroligaških igrača. Za naše rivale u kvalifikacijama po svemu sudeći neće igrati većina igrača koje je prvobitno pozvao selektor Vincent Collet. Na njegovom spisku našli su se sljedeći igrači: Andrew Albicy, Fabien Causeur (Euroliga), Nando De Colo (Euroliga), Boris Diaw, Antoine Diot (Euroliga), Moustapha Fall, Thomas Heurtel (Euroliga), Edwin Jackson, Charles Kahudi, Louis Labeyrie, Adrien Moerman (Euroliga), Vincent Poirier (Euroliga), Kevin Seraphin (Euroliga), Axel Toupane (Euroliga), Leo Westermann (Euroliga).

Dodatnim pozivima će biti formirat roster za utakmice sa BiH i Rusijom, a sigurno da će Francuska, bez obzira na igrače koji neće nastupiti, imati ulogu favorita u našoj grupi. Naša muška seniorska reprezentacija 24. novembra igra domaći susret protiv selekcije Rusije u dvorani Skenderija, u Sarajevu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje