Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ženska košarkaška selekcija BiH večeras protiv Rusije, pobjeda donosi plasman na Eurobasket

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška selekcija BiH će večeras od 20,00 sati na Ilidži uz direktan TV prijenos na BHT1 igrati protiv Rusije susret četvrtog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket.

Naše košarkašice imaju tri pobjede nakon tri odigrana kola, trenutno su prve i u slučaju pobjede izborit će plasman na prvenstvo nakon više od 20 godina.

BiH je u prvom kolu senzacionalno pobijedila Rusiju u gostima sa 70:69 te već na startu kvalifikacija napravila veliki korak ka plasmanu na Eurobasket.

Uslijedile su dvije rutinske pobjede nad Švicarskom i Estonijom, a selektor Goran Lojo je istakao da je plan pred kvalifikacije bio da se ostvare četiri pobjede.

“Plan je prije kvalifikacija bilo da ostvarimo četiri pobjede, a Rusija je bila proglašena favoritom. Napravili smo veliki iskorak tom prošlogodišnjom pobjedom u Rusiji, ali Rusija je sjajno igrala protiv Švicarske i to je poptuno drugačija ekipa u odnosu na taj meč s nama. Bit će jako teško, ali mi ćemo dati sve, a pobjedom bi već obezbijedili plasman na EP”, istakao je Lojo.

Plasman na Eurobasket izborit će prvoplasirane reprezentacije iz svake od devet grupa te pet najboljih drugoplasiranih. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,