Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ženska košarkaška reprezentacija BiH želi pobjedu protiv Švicarske

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad reprezentacijom Rusije kojom je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Francuskoj i Italiji, sutra dočekuje selekciju Švicarske u Sarajevu.

Selektor Goran Lojo kazao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je velika čast pobijediti u ambijentu kakav im je bio u Rusiji, ali napominje da se sutra mora pristupiti ozbiljno iako u ovom slučaju preuzimaju ulogu favorita, piše Fena.

Rekao je da stoji iza 12 igračica bh. reprezentacije, te da smatra kako su one najbolje što BiH ima u ljudskom i igračkom smislu.

Izrazio je očekivanja da će sutra dvorana biti puna, kako bi svi zainteresovani pružili podršku bh. košarkašicama.

“Pobjedom otvoriti kvalifikacije je odlično, ali moramo se posvetiti sutrašnjoj utakmicu, kaoi i narednim koju igramo sa Estonijom i dočekujemo Rusiju naredne godine..”, dodao je.

Najbolja u reprezentaciji BiH u utakmici protiv Rusije bila je Jonquel Jones s 29 poena i 16 skokova, a posebno je ostala upečatljiva trojka u posljednjoj minuti kojom je reprezentaciji BiH donijela prednost od četiri poena.

Jones je rekla kako je bilo izuzetno igrati s Rusijom, ali da očekuje da će i sutra odigrati dobru utakmicu, te da se nada da će dvorana biti puna.

Pored nje, u selekciji BiH istaknula se i Marica Gajić koja je postigla 17 poena.

Gajić ističe kako se fokus sad premješta na sutrašnju utakmicu.

“Trudit ćemo se da ostvarimo sutra što veću koš razliku jer nas je pola koša dijelio od učešća u velikom takmičenju ranije, tako da ćemo i sada dati sve od sebe.”, najavila je.

Kapitenka BiH Milica Deura je naglasila kako su u Rusiju otišle da BiH učine ponosnom.

Dodala je kako je utakmica bila teška, ali da su nakon nje dobili puno poruka podrške.

“Selekcija Švicarske nije za potcijeniti, spremit ćemo se, a uz veliku borbenost i želju očekujem pobjedu.”, dodala je Deura.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan kaže da je uspjeh iz Rusije veliki poslije mnogo godina, dodajući da su igračice ostavile srce na terenu, ali i sutrašnja utakmica je od izuzetne važnosti i dolazi nakon što su igračice iz Rusije putovale 26 sati jer avion nije mogao jučer sletjeti na sarajevski aerodrom.

Team menadžer Razija Mujanović naglašava kako nije bilo lako dobiti Rusiju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje