Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog povika ‘lopovi, lopovi’ OKK Sloboda novčano kažnjena

Preuzmite sliku

Saopćenjem za javnost danas su oglasili se iz OKK Sloboda u kojem između ostaloga, navode da je ovom klubu izrečena novčana kazna.

Na utakmici kojom smo obilježavali stogodišnjicu od osnivanja RSD Sloboda Tuzla, a koju smo igrali protiv KK Split, kažnjeni smo kao klub sa novčanom kaznom od 1.500 eura, iz razloga što su: “navijači domaćeg kluba vrijeđali službene osobe-suce utakmice povicima lopovi, lopovi”, a kako je naveo u svome Izvještaju delegat utakmice Almir Akšamija.

Sankcije koje su propisane Disciplinskim pravilnikom ABA lige su veoma velike, u odnosu na one sa kojima smo se do sada susretali.

Iako potpuno svjesni kvaliteta i poznavanja košarke od strane naše publike, pozivamo sve ljubitelje košarke, simpatizere OKK Sloboda Tuzla koji posjećuju naše utakmice, da u narednom periodu, na svim našim utakmicama, budemo još kvalitetniji i suzdržimo se od bilo kakvih povika koji bi bili tretirani kao nepoštivanje bilo koje druge osobe.

Bodrimo naše momke pozitivnom energijom, navijajmo za naš Klub srcem i dušom i ne dopustimo da manjak pažnje bilo kome nanese bilo kakvu štetu.

Na kraju, opravdajmo još jednom zašto i jesmo najbolja publika, navode iz OKK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,