Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zadnji voz za ABA II ligu: Sloboda večeras protiv Širokog

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode u ovoj sezoni ispunili su dva cilja klupske uprave: plasirali su se u Ligu 6 i izborili su plasman u play-off.

S te strane očekivanja su ispunjena, ali ipak ostaje dojam da je ekipa pretrpjela previše poraza (14 uz 17 pobjeda), što je neuporedivo više u odnosu na ostale tri ekipe iz play-offa. Čak pet puta su poraženi u susretima sa Širokim, ekipom koja je prvenstvo završila na prvoj poziciji i jedinoj, uz Zrinjski, koji u ovoj sezoni nisu pobijedili.

Večeras je posljednja prilika da Tuzlaci prekinu tu neugodnu seriju i, ujedno, izbore “majstoricu” za plasman u finale play-offa za prvaka BiH. U protivnom, košarkaška sezona ekipe trenera Josipa Pandže biti će okončana

– U prvoj utakmici na Pecari, za šest-sedam minuta ostvarili su veliku razliku koju nismo mogli stići. U par navrata bili smo veoma blizu da preokrenemo rezultat u svoju korist. Ta utakmica treba da nam bude putokaz kako da večeras odigramo protiv izuzetno dobre ekipe Širokog. Nadam se velikoj podršci naših navijača, što bi moglo presuditi u ovoj utakmici – izjavio je trener Josip Pandža na konferenciji za novinare.

Zdravstveni bilten ekipe uglavnom je povoljan i svi igrači su na raspolaganju, nakon utakmice protiv Mladosti prestrogo suspendiranog Josipa Naletilića, koji je nakon toga odbio sporazumni raskid ugovora i spor s klubom, vjerovatno će rješavati sudski.

Utakmica OKK Sloboda – Široki igra se večeras u dvorani Mejdan od 19.30 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,