Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za Dan nezavisnosti derbi u Mejdanu: OKK Sloboda dočekuje Široki Brijeg

Preuzmite sliku

Danas je u klupskom prostorijama upriličena konferencija povodom odigravanja utakmice 19. kola Prvenstva BiH – Lige 12, između ekipa OKK Sloboda i HKK Široki.

Susreti između OKK Sloboda i HKK Široki su rezultatski neizvjesni do samoga kraja, da su gosti dobro poznat ali nezgodan protivnik potvrdio je i trener Damir Mulaomerović:

“Znamo svi kako Široki igra. Atletski i energetski vrlo moćna ekipa, koja dugo igra zajedno, tri-četiri godine. Pojačani su još jednim mojim bivšim igračem, to je Domagoj Bošnjak koji je igrao u Ciboni. Vratio se iz Francuske, mislim da ima pravo nastupa. Otprilike znamo sve, zadnja utakmica koju smo odigrali u Širokom Brijegu je bila dosta dobra. To je bilo u 2. ABA ligi, imali smo čak priliku i da pobijedimo, međutim ovo je sada nova utakmica, za nas vrlo bitna. Mislim da nam je sada dosta stvari u bh. prvenstvu prioritetno, da izborimo što bolju poziciju. Svaka pobjeda nam je bitna, u Ligu 6 se prenose svi bodovi. Uporedo vodimo dvije bitke, spašavanje u ABA 2 i, na kraju krajeva, da izborimo tu ABA 2 kroz naše prvenstvo, biće dosta teško.” istakao je Mulaomerovć.

Pozivamo publiku i sve ljubitelje košarke u gradu soli da dođu u SKPC Mejdan u nedjelju u velikom broju i da pruže podršku ekipi Slobode u ostvarivanju veoma bitne pobjede i da se novom pobjedom proslavi 01.03. dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje