Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Warriorsi u finalu NBA lige, ali Blazersi imaju za čime žaliti

Preuzmite sliku

Golden State Warriorsi plasirali su se u peto uzastopno finale NBA lige, nakon što su i u četvrtoj utakmici finala Zapada pobijedili Portland Trail Blazers te ih eliminirali s 4:0 u seriji.

Warriorsi su do pobjede 119:117 došli nakon produžetka, a Trail Blazersi imaju za čime žaliti s obzirom da su “prokockali” prednost od 17 poena koju su imali dvije minute do kraja treće četvrtine.

Trail Blazersi propustili su i dva šuta za pobjede, Damian Lillard je na kraju četvrte četvrtine promašio polaganje, a isti igrač je na kraju produžetka promašio šut za tri poena i pobjedu njegove ekipe.

Stephen Curry ponovno je bio sjajan s 37 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Draymond Green u pobjedu je ugradio 18 poena i 14 skokova, a Klay Thompson 17 poena. Kod Portlanda Lillard i Meyers Leonard ostvarili su double-double učinke. Lillard je ubacio 28 poena i podijelio 12 asistencija, a Leonard 30 poena i 12 skokova.

Warriorsi su postali prva ekipa u NBA ligi nakon više od 50 godina koja se plasirala u pet uzastopnih velikih finala. Boston Celticsi su od 1957. do 1966. igrali čak deset finala.

Protivnici u finalu bit će im bolji iz finala Istočne konferencije u kojem Milwaukee Bucksi imaju prednost 2:1 nad Toronto Raptorsima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,