Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Warriorsi poveli 1-0 u finalu Zapada

Preuzmite sliku

Košarkaši Golden State Warriorsa rezultatom 116:94 savladali su Portland Trail Blazerse, u prvoj finalnoj utakmici Zapadne NBA konferencije, te su pokazali da su strašno motivisani da odbrane naslov prvaka.

Nakon nešto boljeg otvorenja Trail Blazersa, Warriorsi su preuzeli kontrolu već u prvoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 27:23, a u drugoj su rutinski držali vodstvo od prve do posljednje minute. Ono je znalo biti i dvocifreno, a na odmor se otišlo vodstvom Warriorsa rezultatom 54:45.

U trećoj četvrtini, domaći stižu do 17 poena prednosti (67:50) i tada kreće njihovo opuštanje, što koriste Trail Blazersi i vraćaju se u meč. Na odmor prije posljednje četvrtine domaći su prenijeli samo šest poena prednosti (77:71).

Tada međutim kreće njihov “show”. Gosti više ni u jednom momentu nisu bili ni blizu poravnanja, a domaći su samo povećavali razliku iz minute u minutu do konačnih 22 poena na kraju meča. Okončano je pobjedom Warriorsa rezultatom 116:94.

Najbolji je kod pobjednika bio Steph Curry sa 36 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Damien Lillard je za goste ubacio 17 poena, uz 4 skoka i 6 asistencija. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,