Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Warriorsi napravili “break” i poravnali u seriji NBA finala

Preuzmite sliku

Golden State Warriorsi pobijedili su Toronto Raptorse 109:104, u drugoj utakmici velikog finala NBA lige te su izjednačili rezultat u seriji na 1:1.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćim košarkašima koji su u drugoj četvrtini imali najveću prednost od +11. Ipak, do poluvremena Warriorsi su smanjili na -5 (59:54), a u trećoj četvrtini branitelji naslova u potpunosti su preokrenuli tok utakmice te prešli u vodstvo koje su držali sve do samog kraja.

U posljednjoj minuti utakmice, 26 sekundi prije kraja Danny Green pogodio je tricu i smanjio zaostatak Raptorsa na samo dva poena (106:104), no na drugoj strani isto je učinio Andre Iguodala te tako potvrdio pobjedu Warriorsa 109:104.

Klay Thompson s 25 poena bio je prvi strijelac kod gostiju, ali defanzivac Warriorsa morao je ranije završiti utakmicu zbog istegnuća butnog mišića. Prema prvim informacijama, Thompson bi trebao biti spreman za treću utakmicu koja se igra za tri dana u Oaklandu.

Nakon lošeg ulaska u utakmicu i promašenih prvih šest šuteva, Stephen Curry je na kraju ubacio 23 poena. Kod Toronta Kawhi Leonard ubacio je 34 poena i uhvatio 14 skokova, a Fred Vanvleet 17 poena. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,