Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

WABA liga: Banovićanke dočekuju Crvenu zvezdu

Preuzmite sliku

Utakmica osmog kola regionalne ženske košarkaške WABA lige za igračice RMU Banovića sigurno je jedan od najvećih izazova do sada.

Odmjerit će snage s Crvenom zvezdom – klubom koji je u WABA ligi neporažen i koji je pored tuzlanskog Jedinstva jedini ex-yu klub koji se može pohvaliti titulom europskog prvaka.

U taboru bh. prvakinja ne nedostaje želje da se dokažu i budu ravnopravan protivnik Zvezdi.

– U goste nam dolazi jedna od najjačih ekipa na našim prostorima, samim tim, gošće su apsolutne favoritkinje. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo. A očekujemo i podršku naše vjerne publike – optimistična je Nikolina Zubac.

Optimizma ne manjka, ali trener je veoma realan uoči utakmice protiv prvakinja Srbije.

– Ovo je ogroman izazov i ispit za nas. Zvezda je ipak košarkaška institucija. Ono što je nama u ovom trenutku najvažnije je činjenica da imaju stopostotni učinak u WABA ligi ove sezone i da zaista imaju jaku ekipu. Na nama je da pružimo otpor, da pokažemo zašto smo prvaci BiH i da publika koja dođe da nas podrži odgleda jednu kvalitetnu utakmicu – rekao je trener Banovićanki Goran Jurčenko.

U Banovićima vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu, te se iz kluba nadaju velikoj podršci publike. Utakmica se igra u srijedu, 12. decembra od 18 sati u SKC Banovići, saopćeno je iz kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje