Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh: UKK Student izborio pravo nastupa u elitnom rangu bh. košarke

Preuzmite sliku

Univerzitetski košarkaški klub Student iz Tuzle izborio je pravo nastupa u elitnom rangu bh. košarke.

Naime, Tuzlaci su u uzvratnom meču finala play-offa, iako poraženi rezultatom 83:65, na kontu imali +27 poena iz prvog meča (100:73:) što je bilo dovoljno za ulazak među najjače košarkaške klubove u našoj državi.

Pored OKK Sloboda, velika je vjerovatnoća da ćemo u tuzlanskom Mejdanu biti u prilici gledati nastupe još jednog muškog košarkaškog kluba iz Tuzle u elitnom rangu takmičenja.

Trener Studenta Vladimir Mićanović u razgovoru za Tuzlanski.ba je kazao da slijedi period brojnih sastanak i pregovora kako bi se sagledala mogućnost takmičenja u muškoj košarkaškoj Prvoj ligi.

“Ovaj sportski uspjeh u kratkom periodu došao je kao plod rada i zalaganja svih u i oko kluba. Međutim, iako smo rezultatski izborili nastup u elitnom rangu bh. košarke ne možemo potvrditi da će UKK Student uzeti učešće u ovom takmičenju iz razloga što je potrebno izdvojiti značajnija finansijska sredstva, koja trenutno nemamo. Pred nama je period da na sve načine pokušamo iznaći mogućnosti kako bi nastupom u prvoj ligi krunisali dosadašnji rad”, kazao je Mićanović i dodao;

Ideja da ponovo aktiviramo Univerzitetski košarkaški klub pokazala se veoma dobrom. Vjerujemo i nadamo se da će nakon ovog uspjeha uslijediti podrška brojnih institucija i da ćemo naići na razumijevanje svih ljubitelja košarke u Tuzli čija nam je podrška od presudnog značaja, a da sve rezultira gradskim košarkaškim derbijem u Mejdanu”, zaključio je na kraju Mićanović.

Zahvaljujući UKK Student, Univerzitetska dvorana nedavno je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a takav prizor u našem gradu nije viđen dugo vremena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,