Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki motiv: Evo kako OKK Sloboda može do ABA 2 lige!

Preuzmite sliku

Zahuktava se košarkaška Liga 6 za prvaka BiH. Već su odigrana tri kola u kojim je OKK Sloboda uspjela zabilježiti dvije pobjede i poraz, a već u srijedu Tuzlacima slijedi teško gostovanje u Širokom Brijegu.

Ekipa Josipa Pandže trenutno je na 4. mjestu tabele sa ukupnim omjerom od 15 pobjeda i 8 poraza, obzirom da su se prenijeli bodovi iz prvog dijela sezone. Sloboda je iza sebe ostavila Mladost i Vogošću koji imaju četiri pobjede manje i teško da će se plasirati u play-off.

S obzirom da Igokea ne nastupa ove sezone u Ligi BiH, Slobodi se otvara šansa da, u najgorem slučaju četvrtim mjestom, izbori play-off za prvaka. A ulog je veliki. Kako saznajemo, oba finalista play-offa izborit će ABA 2 ligu.

Sa druge strane, Igokea će, bez obzira što nije nastupila u Ligi BiH ove sezone, i naredne godine igrati najjaču ABA ligu, s obzirom da je klub iz Laktaša samim potpisom učešća osigurao sebi plasman i naredne sezone.

Što se tiče takmičenja u Ligi 6, za play-off, kako sada stvari stoje, najviše šansi imaju Sloboda, Široki, Zrinjski i Sparsi, a u doigravanju će se na kraju sastati prvoplasirani protiv četvrtoplasiranog i drugoplasirani protiv trećeplasiranog. Polufinalna serija se igra na dvije dobijene utakmice, s tim da bolje plasirani timovi iz Lige 6 imaju prednost domaćeg parketa.

Finalna serija za prvaka BiH igra se na tri dobijene utakmice, a titulu prvaka naše zemlje brani mostarski Zrinjski, koji je prošle sezone skinuo dugogodišnju vladavinu Igokee te ekipu iz Laktaša porazio sa 3:1 u seriji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje