Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki izazov: Košarkaši Slobode sutra dočekuju Igokeu, očekuje se puna dvorana i veličanstvena atmosfera

Preuzmite sliku

U 5. kolu Lige za prvaka BiH za košarkaše sutra u Velikoj dvorani Mejdan u Tuzli od 19:30 sati snage će odmjeriti OKK Sloboda i Igokea.

Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana press konferencija na kojoj su ovaj susret najavili trener Velimir Gašić i košarkaš Božo Đumić.

Nakon četiri odigrana kola Sloboda i Igokea imaju jednak skor s tri pobjede i jednim porazom. Iako je tim  Igokee veliki favorit u meču protiv Slobode sutra u Mjedanu neće im nimalo biti lako ostvariti povoljan rezultat.

“Svakako da je Igokea u posljednjih nekoliko godina ubjedljivo najbolji bh. tim. Veoma su iskusni, imaju u ekipi veoma kvalitetne košarkaše. Nisu slučajno osvojili 5.mjesto u ABA ligi. Međutim, moji igrači su vrijedno radili, dobro smo se spremati za tu utakmicu, prikupili smo sve potrebne informacije o protivniku i vjerujem da će utakmica biti neizvjesna ukoliko moji igrači na parketu ispoštuju dogovor” – kazao je Gašić i dodao:

“Moram ponoviti da je Sloboda veoma mlad tim željan dobrih utakmica i rezultata. Ovi momci sutra zaslužuju punu dvoranu i maksimalnu podršku” – zaključio je Gašić.

Svoja očekivanja na press konferenciji o meču protiv Igokee s novinarima je podijelio i centar Božo Đumić koji vjeruje da će Sloboda pružiti maksimum u toj utakmici.

  • “Svi znamo kakva je Igokea ekipa, ali niko nije nepobjediv. Naše je da uz podršku publike pružimo maksimum na parketu ispoštujemo dogovor iz svlačionice i nadamo se pozitivnom ishodu. Samim plasmanom u Ligu 6 sa druge pozicije već smo jedan cilj ostvarili, idemo dalje.” – kazao je Đumić.

    Ulaz će biti otvoren od 18:00 sati na B tribini na koju će se moći ući na četiri ulaza, dva centralna i dva balkonska, ulazna vrata u Mejdan na B tribinu će biti otvorena. Ulaz će također biti moguć iz hola Mejdana na drvena klizna vrata pored Slobodinog fan shopa. Ovaj režim ulaza je uspostavljen radi drugih događaja u Maloj dvorani i holu A tribine.

    Svi u Mejdan! Budi šesti igrač! Nema izgovora! Podržimo naše košarkaše u najtežoj utakmici ove sezone i pokažimo zašto smo najbolji dvoranski navijači u Bosni i Hercegovini! (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje