Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velić i OKK Sloboda se nisu dogovorili oko nastavka saradnje

Preuzmite sliku

Košarkaški trener Ivan Velić spasio je OKK Slobodu ispadanja iz prve košarkaške lige, ali po svemu sudeći neće tuzlanski klub voditi u narednoj sezoni.

Po završetku prvenstva čelnici kluba i Velić, koji je Tuzlake uspješno vodio dva mjeseca, najavljivali su nastavak saradnje, ali pregovori nisu uspješno okončani.

– Razgovori su išli u dobrom smjeru do unazad dva – tri dana. Ne mogu prihvatiti uslove koji su za mene nepovoljniji od onih kakve sam imao tokom dva mjeseca kada se ekipa borila za ostanak. Drugim riječima, imam neku granicu ispod koje ne mogu ići – rekao je Velić za Fenu.

Nije tajna da je Velić kandidat za trenera pojedinih hrvatskih klubova, ali je obećao i želi ispoštovati dogovor da o novom poslu prvo razgovara s ljudima iz OKK Slobode.

– Jedna od opcija je Zadar, ali sam rekao da ću se izjasniti nakon razgovora s OKK Slobodom. Želio sam da nastavimo lijepu priču koju smo započeli i da u narednoj sezoni napravimo iskorak što se tiče rezultata. Ja sam svoje rekao, sada je do njih – poručio je Velić. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,