Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vedran Bosnić: Podrška je bila odlična, presudilo je iskustvo, moramo izvući pouku iz ovoga

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH u dvorani Mejdan u Tuzli poražena je od reprezentacije Grčke u meču 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine rezultatom 65:70.

Na press konferenciji za novine selektor BiH Vedran Bosnić je istakao:

“Prije svega hvala navijačima i svima, podrška je bila odlična, hvala mom stručnom štabu s kojima sam radio posljednih dana. Koštale su nas greške, dobili bi samo da smo zicere pogodili da ne govorim dalje o drugim situacijama, mogu reći da je iskustvo presudilo, pravili smo greške koje se na ovom nivou ne praštaju. Skok smo kontrolisali, ali postotak šuta je bio veoma nizak, nismo krunisali neke ključne situacije, vratili smo se bili smo blizu potpunog preokreta ali nismo uspjeli”, istakao je selektor Bosnić te istakao.

  • “Naravno da je loš šut izvana imao utjecaj, ali više žalim poene bliže košu, kad dovedete loptu bliže košu, to su sigurniji poeni, koje smo mi zaradili. Ko je gledao utakmicu, vjerovatno neće spavati tri dana poslije toga. Da smo pogodili malo više šuteva izvana, bilo bi mnogo lakše, ali momcima ništa ne zamjeram, dali su sve od sebe. Neke stvari moraju naučiti, ali imaju sjajan karakter. Da nemaju to nešto, Grci bi otišli na 25 razlike, a oni su se vratili. Za mene je sve ovo jako pozitivan feedback, kad uporedimo sa nečim od prije godinu dana. Košarka je sport gdje pobjeđuje tim i svi u timu, od trenera, igrača, ljudi u savezu i slično. Žao mi je što nismo krunisali sve pobjedom nad Grcima, ali zadovoljan sam svime što se dešavalo u posljednjih 7-8 dana”, zaključio je Bosnić. (Tuzlanski.ba)

  • Rezultati by SofaScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje