Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

United World Games 2012˝ Klagenfurt KK FALCONS najuspješniji

kk falcons
Preuzmite sliku

KK FALCONS je od 21. do 25. juna 2012. učestvovao na \”UNITED WORLD GAMES 2012\” u Klagenfurtu u Austriji, te se u Tuzlu vratio kao najuspješniji klub turnira sa ukupno osvojene 3 medalje, od čega su dvije zlatne i jedna srebrna.

\"kkNa turniru učestvovalo više od 6000 učesnika koji su se takmičili u 6 sportova: fudbal, košarka, rukomet, odbojka, tenis i faustball. Košarkaši Falconsa su imali veoma težak zadatak da pokažu svoj kvalitet među ekipama iz cijelog svijeta.

Najmlađa selekcija KK Falcons U-12 predvođena trenerom Čorić Arminom zauzela je 2. mjesto, prvo mjesto je pripalo CBA iz Canade. S obzirom da je turnir bio na internacionalnom nivou uz učešće ekipa iz 5 država (Canade, Turske, Njemačke, Austrije i BiH), možemo reći da su ostvarili izvrsne rezultate i nadmašili očekivanja.

Pioniri predvođeni trenerom Numanović Mirzom su i ovaj put pokazali svoj kvalitet i osvojili turnir u konkurenciji od 11 ekipa, pobjedivši svih 6 utakmica koje su igrali.

Nastavivši trendom dobrih partija iz ove sezone, juniori zajedno sa trenerom Kehić Mirzom vratili su se u Tuzlu okićeni zlatom. U finalnoj utakmici bili su bolji od vršnjaka iz Austrije, ekipe LZ SUD u utakmici u kojoj su vodili od samog pocetka do kraja gdje ni jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje.

\"kk

Mladi tuzlanski košarkaši zajedno sa svojim trenerima su ostavili veliki dojam na ovim igrama, pa je tako naša najmladja ekipa U-12 (mini basket) pozvana da učestvuje na turniru u Istanbulu (Turska). Jedan član naše U-14 (pionirske) ekipe je dobio poziv od ekipe CBA da nastavi svoje školovanje i košarkaško usavršavanje u Kanadi, dok je par igrača iz U-18 (juniorske) ekipe zanimljivo menadžerima iz Slovenije i Austrije.

\"kk

 

 

 

 

 

 

KK.Falcons je tako sa sigurnošću potvrdio da se u Tuzli još uvijek igra dobra košarka i ponio epitet najuspješnijeg kluba na jednom od svjetskih najmasovnijih turnira za mlađe selekcije. Treba napomenut da je na turniru učestvovala još jedna naša ekipa KK Magic, koja je osvojila 2. mjesto na kadetskom turniru i 5. mjesto na pionirskom.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: