Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unatoč porazu od Širokog: Sezona za košarkaše Slobode još nije završena

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode izgubili su od Širokog u trećoj utakmici polufinala play-offa za prvaka BiH. Domaći su na Pecari slavili 76:72 i sasvim zasluženo sa 2:1 u pobjedama izborili finale i automatski plasman u ABA II ligu.

Također, mostarski Zrinjski izgubio je u “majstorici” od Sparsa u Sarajevu, također sa ukupnim rezultatom 2:1 u pobjedama, pa je tako jasno da Plemići neće odbraniti titulu prvaka BiH.

Iako se na prvi pogled čini da su Zrinjski i Sloboda završili svoju sezonu, prema zvaničnom sistemu takmičenja Košarkaškog saveza BiH poražene ekipe moraju igrati za treće mjesto.

– Poražene ekipe u polufinalu play-offa igraju za treće mjesto zbog plasmana (igra se na dvije dobijene utakmice). Domaćin prve utakmice se određuje plasmanom iz Lige 6 za prvaka – stoji u dokumentu Sistem takmičenja za sezonu 2018/2019 Košarkaškog saveza BiH.

Dakle, Zrinjski bi trebao imati prednost domaćeg terena u ovoj seriji za treće mjesto, a još nije poznato kada će biti odigrana prva utakmica u Mostaru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,