Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

UKK Student pred plasmanom u najviši rang takmičenja u BiH, pozivaju navijače da ih podrže u subotu

Preuzmite sliku

Univerzitetski košarkaški klub „Student“ ovog vikenda igra prvu utakmicu finalne serije play off-a protiv Orlovika Nansi iz Žepča, nakon čega ćemo znati ko će biti novi član najelitnijeg ranga košarkaškog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U finalnoj seriji playoffa A1 košarkaške lige za sezonu 2021/2022 igrat će se dvije utakmice te će konačan putnik u viši rang biti odlučen na osnovu ukupne koš razlike. UKK Student je odigrao sjajnu sezonu u kojoj su lakše od onoga što su očekivali stigli do finala gdje ih čekaju dueli sa Orlovikom Nansi iz Žepča.

Kako je na održanoj pres konferenciji kazao trener Tuzlaka Vladimir Mićanović spremno dočekuju duel, te poziva navijače i ljubitelje košarke da ih podrže u najbitnijem susretu sezone.

“Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku. Igrati finale je jedan izazov i motiv. Ekipa Žepča u drugom dijelu sezone se pojačala sa dva Amerikanca, što je donijelo širinu i kvalitet. Tu je Edin Preldžić, igrač o kojem suvišno govoriti, koji godinama nastupao u euroligi za Fenerbahče. Smatramo da imamo dovoljno kvaliteta i znanja i da možemo ostvariti pobjedu. Prva utakmica u Tuzli je prvo poluvrijeme, te stoga moramo biti maksimalno motivisani. Druga utakmica je u Žepču, a koš količnik odlučuje o prvaku lige”, istakao je Mićanović.

Kapiten Studenta Miodrag Tanasilović je podsjetio da su u ovoj sezoni sa Žepčacima igrali dva puta, ali da će sada biti dostateže. Osim što su se pojačali za nekoliko novih igrača, i ulog je dosta veći.

“Mi se od početka sezone držimo pravila da u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da ostvarimo pobjedu, i damo sve od sebe bez ikakvih kalkulacija. Ekipa Žepča u drugom dijelu sezone se pojačala sa dva Amerikanca, a vratio im se i povrijeđeni centar. Dat ćemo sve od sebe i maksimalno smo fokusirani na finale. Želimo da ovu se sezonu zaključimo titulom, to bi bio šlag na tortu našeg rada. Pozivamo publiku da nam budu naš šesti igrač u subotu”, kazao je između ostalog kapiten Tuzlaka.

Podsjećamo, utakmica između Studenta i Orlovika na rasporedu je u subotu sa početkom u 17:00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje