Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U uzbudljivoj završnici košarkaši Slobode pobijedili Rogašku i izborili opstanak u ABA 2 ligi

Preuzmite sliku

Mnogobrojni ljubitelji košarke večeras su u velikoj dvorani Mejdana prisustvovali neizvjesnoj utakmici u kojoj je pobjedu vrijednu opstanka u ABA 2 ligi izborila OKK Sloboda pobjedom nad ekipom slovenačke Rogaške rezultatom 81:79.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a gosti su već u prvoj dionici pokazali da u Mejdan nisu stigli sa bijelom zastavicom, poenima Čampare i Rikića košarkaši Slobode su držali minimalnu prednost pa je rezultat nakon prvih 10 minuta susreta glasio 24:22. U drugoj dionici zabilježen je veći broj izgubljenih lopti i promašaja na obje strane pa je i druga četvrtina minimalno riješena u korist izabranika Damira Mulaomerovića (16:15).

U trećoj četvrtini gosti su zaigrali znatno bolje, koristili su greške domaćeg tima i treći period riješili u svoju korist rezultatom 16:20.

Posljednja četvrtina donijela je veliku rezultatsku neizvjesnost i uzbuđenje na tribinama. Svega 30 sekundi prije kraja susreta rezultat na semaforu glasio je 79:79, u tim momentima odvažio se Sani Čampara i pogodio za 81:79 što će ispostavit će se biti i konačan rezultat susreta, pobjeda koja košarkašima Slobode znači zaslužen opstanak u ABA 2 Ligi.

Slobodu do najvažnije pobjede u sezoni predvodili su konstantno odlični Rikić i Čampara sa po 19 poena (9 asistencija), njima se pridružio i Miloš Grubor sa 18 poena (pet trojki). U redovima gostiju bolji od ostalih bio je Ferme sa 21 poenom (pet trojki). (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje