Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici košarkaši BiH savladali Belgiju (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je protiv selekcije Belgije odigrala meč 3. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Navijači BiH koji su večeras napunili Skenderiju imali su priliku uživati u dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici u kojoj je pobjedu slavila reprezentacija BiH rezultatom 72:70.

Izabranici Duška Vujoševića bolje su otvorili susret, tokom prve četvrtine vodili, ali Belgijanci ipak uspjevaju poravnati rezultat do kraja prve dionice koja je okončana rezultatom 17:17. Zmajevi su u drugoj četvrtini ubacili u brzinu više i uspjeli se rezultatski odlijepiti na plus 6, te poluvrijeme završiti vodstvom 17:11. (34:28).

Belgijanci su dobro otvorili drugo poluvrijeme, najprije su uspjeli smanjiti prednost naše selekcije, a nakon toga i povesti. Treća četvrtina okončana je u korist gostiju rezultatom 11:23.

Posljednja četvrtina donijela je mnogo uzbuđenja i rezultatske neizvjesnosti. Belgijanci su uspjevali čuvati minimalnu prednost, ali su razigrani Musa i Gordić uz odličnog Halilovića preuzeli odgovornost i uspjeli na kraju donijeti vrijednu pobjedu rezultatom 72:70.

Nakon utakmice protiv Belgije, BiH će u nedjelju, 25. februara, igrati u gostima protiv Rusije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,