Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U neizvjesnoj završnici Sparsi slavili zasluženu pobjedu u Mejdanu (FOTO)

Preuzmite sliku

Utakmicama osamnaestog kola nastavljeno je Prvenstvo BiH za muškarce.

Prvi meč na programu je odigran jučer u Sarajevu, gdje Bosna Royal ubjedljivo savladala Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 81:59, dok je Sloboda večeras u Mejdanu poražena od ekipe Spars Ziraat Bank rezultatom 84:87.

Gosti su već u prvoj četvrtini pokazali više znanja i spretnosti, te prvu dionicu susreta okončali u svoju korist rezultatom 17:23. U drugoj četvrtini jednaka slika na terenu, znatno dominantniji gosti u svim segmentima igre pokazivali su više, što je u konačnici rezultiralo ubjedljivim vodstvom nakon prvog poluvremena 34:50.

Početkom drugog poluvremena, košarkaši Slobode odlučni da se ne predaju lako, znatno bolja igra u odbrani i bolje organizirani napadi donijeli su smanjenje vodstva gostiju pa je treća dionica okončana rezultatom 30:16.

U posljednjoj četvrtini preko raspolaženih Latifagića i Hasandića ulazi se u rezultatski egal, a još jedna neizvjesna završnica u Mejdanu ovaj put pripala je gostima, koji su zasluženo slavili trinaestu ovosezonsku pobjedu.

U redovima Slobode najefikasniji su bili Hasandić (20), Latifagić (17) i Tyron (14), u timu Sparsa bolji od ostalih su bili Đokić (20), Kovačević (14), Grubelić (13). (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,