Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za više košarke: Počela rekonstrukcija košarkaškog terena na igralištu Grbavica

Preuzmite sliku

Pan i OKK Sloboda nastavljaju akciju obnove košarkaških terena u gradu Tuzla sa ciljem da svim ljubiteljima košarke obezbijede što više košarkaških igrališta i što bolje uslove za ovu prekrasnu igru.

Tako su jutros započeli radovi na rekonstrukciji košarkaškog terena u tuzlanskom naselju Skojevska.

Kompanija Carlsberg BH će u sklopu projekta „Za više košarke“ rekonstruirati terene: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice.

  • Više od 100.000, tačnije 101.257 čepova sakupljeno je tokom društveno odgovornog projekta „Za više košarke“ koji će u narednom periodu Tuzli i ljubiteljima ovoga sporta osigurati obnovu četiri popularna košarkaška terena u gradu.

  • Akcija prikupljanja čepova startala je u novembru prošle godine da bi u planiranom roku, koncem jula 2022. rezultirala rekordnim brojem sakupljenih čepova sa boca Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg asortimana, koji su ubačeni u veliku Pan bocu postavljenu na Trgu slobode. Prikupljanje se obavljalo u četiri faze, a u posljednjoj fazi prikupljeno je ukupno 19.729 čepova, zahvaljujući čemu je brojčanik na Pan boci prikazao rekordan rezultat.

  • Prikupljanje se obavljalo u brojnim trgovačkim objektima i kafićima u Tuzli, dok su građani čepove mogli i direktno ubacivati u veliku Pan bocu.

    Podsjećamo da je projekt „Za više košarke“ pokrenut prije nekoliko godina, te da je zahvaljujući njemu obnovljen kultni basket teren Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,