Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: KK ‘Student’ ponovo počinje sa radom

Preuzmite sliku

Na danas održanoj konferenciji za medije, u Sali za sjednice Univerziteta, prezentiran je projekat ponovnog aktiviranja i početka rada Univerzitetskog košarkaškog kluba „Student“.

Rektorica Univerziteta prof dr. Nermina Hadžigrahić poželjela je uspjeh u radu kluba, naglašavajući da će Univerzitet u narednom periodu dati još veću podršku razvoju sportsko – rekreativnih programa za studente i zaposlenike Univerziteta.

  • Inicijativa je razrađivana posljednih osam mjeseci, a kao posljedica je formiranje novog upravnog odbora na čijem čelu je Kenan Sijerčić, dok jevoditelj struke Vlado Mićanović. Kenan Sijerčić predstavio je članove Upravnog odbora, Muamera Softića, Emira Delalića, Sašu Džambića i Edina Užičanina i naglasio da projekat ima zdrav koncept i mogućnost da u budućnosti jača i napreduje.

    Veliku pomoć u prvoj sezoni mladim igračima će dati igrači Mišo Tanasilović, koji je na početku karijere već branio boje Studenta, kao i Mirza Hrnjčić i Zlatko Golijanin.

    Jedan od mladih igrača UKK Student Tarik Osmanović je istakao da mu je zadovoljstvo da će kao brucoš fakulteta elektrotehnike imati mogućnost da se nastavi baviti košarkom kao član UKK Student.

    Na kraju prezentacije trener ekipe je pozvao sve zainteresirane studente i mlade koji vladaju košarkaškom vještinom da se priključe radu ekipe koja počinje sa treninzima u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u srijedu, 01.09.21 godine u 19,00 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,