Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teletović: Sloboda i Tuzla će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu

Preuzmite sliku

Prvi polufinalni susret kupa “Mirza Delibašić” sistema A odigran je u Jablanici gdje su snage odmjerili neporažena ekipa A1 lige Turbina iz Jablanice te premijerligaš OKK Sloboda iz Tuzle. Pobjedu su slavili crveno-crni rezultatom 85:96.

Iako je pitanje prvog finaliste bilo riješeno već u prvoj četvrtini susreta, domaća publika može biti zadovoljna sa viđenim na parketu sportskog centra u Jablanici. Ekipa domaćina nije odustajala do samog kraja bez obzira na kvalitet crveno-crnih koji su rutinski odradio posao u polufinalu i nastavljaju takmičenje u idućoj fazi.

Prije početka susreta, predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić uručio je kapitenu domaćina Mirzi Teletoviću prigodan poklon kao podsjetnik na vrijeme koje je bivši reprezentativac BiH i NBA igrač proveo u crveno-crnom dresu.

Teletović se putem društvenih mreža zahvalio upravi Kluba i čestitao na prolasku u polufinale ekipi Slobode:

“Čestitam Slobodi na prolasku u finale kupa Mirza Delibašić i želim im sreću u nastavku sezone, a posebno se zahvaljujem predsjedniku mog prvog seniorskog kluba u karijeri Aidu Berbiću na prigodnom poklonu. Sloboda i Tuzla će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu”, napisao je Teletović.

Ekipa Slobode u finalu čeka boljeg iz susreta drugog polufinala gdje će sarajevski Sparsi igrati protiv ekipe Proma iz Donjeg Vakufa. Crveno-crni se sada okreću vikendu i Prvenstvu BiH gdje ih u okviru 14. kola čeka derbi na gostovanju protiv ekipe Širokog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje