Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Teletović: Na narednoj sjednici UO o imenovanju sportskog direktora

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH će uskoro dobiti novog sportskog direktora.

Predsjednik Saveza Mirza Teletović je rekao da je to pitanje aktuelizirano na posljednjih nekoliko sjednica upravnog odbora.

Ova pozicija upražnjena je od maja kada je dužnosti razrješen Siniša Kovačević, prenosi Fena

“Zadnja tri-četiri Upravna odbora razmatramo to pitanje. Nije lako naći kandidata, koji bi trebao 24 data da se posveti Savezu i reprezentaciji. To je jako bitna karika za KSBiH, čovjek koji treba da vrši skauting, razgovara s kandidatima i potencijalnim reprezentativcima. Nadam se da ćemo na sljedećem UO donijeti odluku”, rekao je Teletović koji ističe da bi volio da sportski direktor bude bivši reprezentativac, odnosno “čovjek iz košarke”.

Kad je riječ o dolasku Amerikanca Johna Robersona, u KSBiH su uvjereni da neće biti problema da nastupi za reprezentaciju BiH u narednim kvalifikacijama.

Generalni sekretar Amer Čolan ističe da trenutno nema nikakvih informacija da će Roberson odustati od nastupa za BiH. Također, rekao je da ima vremena do februara da se obave svi porebni zadaci kako bi ovaj Amerikanac nosio i u budućnosti dres bh. selekcije.

Čolan je rekao i da postoji velika mogućnost da se Nihad Đedović vrati u bh. reprezentaciju.

“U kontaktu smo s njim, dostavili smo nekoliko dokumenata koje on treba da nam pošalje, a jedini način je da dobije specijalni status zaslužnog sportiste. Ima želju da igra, ali nastupa u pokrajini koja ne dozvoljava dva državljanstva. Ako bude sve u redu nadamo se da ćemo do februara završiti proces dobijanja pasoša”, rekao je Čolan.

Kad je riječ o prvenstvu BiH koje počinje narednog mjeseca, Čolan ističe da još nisu završeni razgovori s potencijalnim sponzorom lige. Liga će se do tog dogovora zvanično zvati Liga 12.

“Pregovaramo s potencijalnim sponzorima i nadamo se da ćemo to završiti prije početka sezone”, dodao je Čolan, koji je naglasio da je Liga, nakon nekoliko godina, ponovo pod punom nadležnosti KSBiH.

U narednoj sezoni u ligi će od početka nastupati Igokea, koja je propustila prošlu sezonu zbog učešća u ABA ligi.

“Kažnjeni su za to sa 20.000 KM što će morati uplatiti do početka sezone. Svjesni da su napravili grešku i da im je to skratilo sezonu tako da smo već prije tri mjeseca dobili pismeno izjašnjenje da od početka učestvuju”, naglasio je generalni sekretar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje