Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teletović briljirao u Netsima, odličan debi Nurkića u NBA (VIDEO)

Preuzmite sliku

Težak poraz doživjeli su košarkaši Brooklyn Netsa na početku nove NBA sezone (121:105). Ipak, Teletović je pružio fantastičnu partiju. Odličan nastup imao je i naš drugi internacionalac Jusuf Nurkić.

Najbolji u sastavu Netsa bio je naš kapiten Mirza Teletović, koji je odigrao fenomenalnu partiju. Teletović je ubacio 20 poena uz šest skokova i jednu asistenciju. Deron Williams je ubacio 19 poena uz osam asistencija, dok je Joe Johnson ubacio 19 uz šest skokova.

Teletović je ubilježio 20 poena, 6 skokova (4 defanzivna 2 ofanzivna) 1 asistenciju, 2 izgubljene lopte i 2 blokade. Mirza je u igri proveo nešto više od 23 minute, te je maksimalno iskoristio minutažu. U prilog tome govori i njegova realizacija šuta, šut iz igre (8/11) dok je uspješnost u realizaciji šuta van linije 7.25 m bila (4/6).

Odlični bh. centar Jusuf Nurkić debitovao je sinoću NBA ligi. Njego Denver je u svom Pepsi Centru savlladao Detroit Pistonse 89:79, a Nurkić je u debiju u najjačoj ligi svijeta imao izuzetan debi.

Ubacio je pet poena uz sedam skokova za 13 minuta na parketu. Kod Nuggetsa je najefikasniji bio Kenneth Faried sa 22 poena i 17 skokova, dok je na drugoj strani Josh Smith ubacio 25 poena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje