Teletović se već uklopio u dobru atmosferu reprezentacije
Foto: Tuzlanski.ba

Selektor BiH je naglasio da je atmosfera u ekipi na najboljem nivou

mirza-teletovic24

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović jučer je stigao u Kranjsku Goru (Slovenija), gdje se priključio reprezentativnim kolagama na pripremama za prvenstvo Evrope u Sloveniji, koje počinje 4. septembra.

Kako je kazao selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović, Teletović je već odradio dva treninga, u dobroj je formi i uklopio se u "odličnu radnu atmosferu reprezentacije BiH" u Kranjskoj Gori.

- Formu Teletovića treba analizirati u sklopu cijele ekipe. Njegovo fizičko stanje je zadovoljavajuće i vjerujem da će u punoj snazi biti za desetak dana kada počinju prve kontrolne utakmice - kazao je Petrović.

Selektor BiH je naglasio da je atmosfera u ekipi na najboljem nivou, te da za reprezentativce ima samo riječi hvale.

- Igrači koji su odsustvovali iz reprezentacije neko vrijeme kao što su Gordić i Bavčić, kao i novi igrači u dresu BiH poput Stipanovića, Šutala i Halilovića, zauzeli su svoje mjesto unutar ekipe i moram priznati da će na meni biti veoma teška odluka da odaberem završni tim od 12 igrača koji će predstavljati BiH na EP-u u Sloveniji - zaključio je Petrović, prenosi Avaz.

Reprezentacija BiH započet će evropsko prvenstvo u Sloveniji utakmicom protiv selekcije Latvije 4. septembra u dvorani ''Podmezakla'' u Jesenicama.