Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teško ali i zasluženo: OKK Sloboda savladala KK Gradinu 73:70

okk-sloboda-gradina
Preuzmite sliku

KK Gradina kao opomena pred nastavak prvenstva

okk-sloboda-gradina

U okviru 1.kola A-1 košarkaške lige, sinoć je u dvorani Mejdan pred oko 500 gledalaca OKK Sloboda teškom mukom savladala Gradinu iz Srebrenika rezultatom 73:70 (16:19, 18:18, 23:15, 16:18).

Nešto ranije u maloj dvorani SKPC Mejdan počeo je gradski rukometni derbi, dok su velikoj dvorani koplja ukrstile komšije i posjetiteljima pružile jednu veoma kvalitetnu i neizvjesnu košarkašku utakmicu.

okk-sloboda2

Sa jedne strane izabranici Adnana Hodžića su se prije početka utakmice smatrali velikim favoritima dok su iz tabora kojeg predvodi Vlada Mičanović najavljivali iznenađenje. Ipak, bliži svojim tvrdnjama na terenu su bile komšije iz Srebrenika koje je do samog finiša susreta jedan koš dijelio od drugačijeg ishoda. Na kraju, Tuzlaci su ostvarili tijesnu ali i zasluženu pobjedu a KK Gradina je sigurno pokazatelj i košarkaška lekcija da u nastavku takmičenja neće biti nimalo lako…

Najefikasniji igrači u redovima domaćina bili su Hujdurović 21, Andelija 10, a u ekipi Gradine Horozić 19, Topalović 15 i Nurkanović 13.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: