Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija objasnio zašto nije bh. košarkašima uplaćeno 200.000 KM

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da će 200.000 KM obezbijeđenih za Košarkaški savez BiH biti uplaćeno kada budu ispunjene procedure i potpisan sporazum sa tom organizacijom.

Kako je rekao u izjavi za medije u bh. entitetu RS, niko u Košarkaškom savezu nije ovlašten da potpiše neophodni sporazum.

“Niko nije postavio uslove za rokove ni sa plaćanjima, ali je bila potrebna sigurnost za taj novac. Nismo platili jer postoje jasne procedure da se uplati novac. Potrebno je potpisati sporazum između Košarkaškog saveza i Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara, a znate niko nema ovlašten u Košarkaškom savezu da potpiše taj sporazum. Bit će spremni da potpišu poslije 6. septembra”, rekao je Tegeltija novinarima u Mrkonjić Gradu.

Naveo je da će novac biti uplaćen.

“Uživao sam jučer gledajući utakmicu, u košarkaškim igrama reprezentacija BiH i Slovenije. Bilo je jako dobro”, istakao je Tegeltija.

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je juče u Kelnu aktuelnog šampiona Evrope Sloveniju rezultatom 97:93 u utakmici 3. kola grupe B na Evrobasketu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,