Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Štampano 4.000 ulaznica: Sve je spremno za veliki spektakl koji će u tuzlanskom Mejdanu

Preuzmite sliku

Sve je spremno za veliki spektakl koji će u tuzlanskom Mejdanu 29. juna prirediti košarkaši BiH i Francuske, u okviru III. ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, rečeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za pripremu spomenute utakmice.

Član UO KSB i ovog odbora Mirsad Đonlagić rekao je da su završeni svi bitni poslovi, a u naredna dva dana sve će biti stavljeno „pod konac“.

– Očekujemo dolazak ekipe iz Niša koja treba da „uštima“ semafor u dvorani Mejdan. Ima još nekih stvari koje treba riješiti, a vezane su za prijevoz reprezentacija i druge uvjete koje traži FIBA. Prvi put ćemo vidjeti primjenu tih nekih svjetskih standarda na samoj utakmici. Svi poslovi se moraju homogenizirati, s posebnim akcentom na sigurnost igrača i publike u dvorani – rekao je Đonlagić.

Interes za predstojeću košarkašku utakmicu je ogroman i organizatorima svakodnevno dolaze brojne narudžbe za ulaznice koje koštaju 20 maraka.

– Štampano je 4.000 ulaznica, a danas je u prodaju pušteno 3.000 i one se mogu nabaviti na mjestima na kojima se u Tuzli, inače, distribuiraju ulaznice kada igraju reprezentativne selekcije. Samo mali broj ulaznica podijelit ćemo sponzorima i onima koji su pomogli organizaciju ove utakmice, što je također pod kontrolom FIBA-e – naglašava Đonlagić.

Utakmicu će osiguravati veliki broj pripadnika policije i zaštitara. Veliki je i interes novinara, a Đonlagić kaže da će broj akreditacija za novinare biti ograničen na maksimalno 50.

Reprezentacija BiH poslije kontrolnih utakmica u Hrvatskoj (jedna zatvorenog tipa već je odigrana, druga se igra sutra) u Tuzlu dolazi 23. juna, kada će početi završno uigravanje, s obzirom na to da neki igrači nisu bili na pripremama, niti su igrali kontrolne utakmice, nego će doći direktno u Tuzlu.

Utakmica BiH – Francuska igra se 29. juna od 20.30 sati. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,