Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavili iz bez Duranta: Golden State u finalu Zapada

Preuzmite sliku

Mnogi ljubitelji košarke očekivali su sedmu utakmicu u seriji između Golden Statea i Houstona.

Warriorsi su imali prednost od 3-2, ali su gostovali u Texasu bez najboljeg strijelca Kevina Duranta te je djelovalo da će Rocketsi izjednačiti omjer. Ali se to nije dogodilo.

Aktuelni prvaci su pokazali od kakvog materijala su napravljeni, slavili su u Toyota Centeru (113:118) i sa ukupnih 4-2 prošli u finale Zapada.

Rezultat je bio “tijesan” najvećim dijelom susreta, da bi u samoj završnici jačih živaca bili upravo gosti. Nakon što je Klay Thompson pogodio trojku za 104:110 na pola minute prije kraja, postalo je jasno kako će se završiti večer.

Rocketsi su zatim napravili seriju faulova na Stephu Curryju, ali playmaker Golden Statea je uredno “pospremio” šest slobodnih bacanja u nizu, a konačan rezultat s penala postavio Andre Igoudala.

Curry je pružio nevjerovatnu partiju u drugom poluvremenu, i to nakon što u prvom – nije postigao ni poena. Meč je zaključio kao najefikasniji igrač gostiju (33 poena), dobru podršku je imao u Thompsonu (27). Kod Houstona su najbolji bili James Harden (35) i Chris Paul (27).

Warriorsi će u finalu Zapada igrati protiv pobjednika sedmog meča između Denvera i Portlanda. (Sport Centar)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,