Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajan susret Minnesote i Oklahome, Jokić najbolji u pobjedi Denvera (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sinoć su širom SAD-a odigrane utakmice najkvalitetnijeg košarkaškog prvenstva, NBA lige. 

Golden State Warriorsi su na krilima Duranta savladali Washington Wizardse sa 120:117 i tako stigli do četvrte ovosezonske pobjede.

Očaj LA Lakersa nastavio se sinoć u Staples Centru, gdje je Toronto slavio sa 92:101. Charlotte Hornetsi su poraženi od Houston Rocketsa sa 93:109.

San Antonio Spurs je sinoć u gostima kod najbolje ekipe istočne konferencije doživio svoj prvi ovosezonski poraz, 114:84. Najbolji u redovima Orlando Magica bio je Fournier sa 25 poena, dok je za Spurse Aldridge ubacio 24 poena.

Sjajni Nikola Jokić je bio najbolji igrač Denvera u gostujućoj pobjedi nad Atlanta Hawksima, 100:105. New York Knicks su u velikom derbiju savladali Brooklyn Netse sa 107:86. Knickse je do pobjede vodio Porzingis sa 30 poena.

Minnesota Timberwolves je u svom Target Centru odigrala fantastičan susret sa Oklahoma City Thundersima. Iako je zakazao šut za tri poena Westbrooka, susret je obilovao sjajnim potezima. Towns je ubacio 33 poena, Westbrook 27, a Butler 25 poena. Izuzetno izjednačen meč odlučen je u posljednjim sekundama, te je konačni rezultat bio u koristi Minnesote, 119:116. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,