Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektorica Francuske o BiH: Mala država, opasna ekipa, povezani sa navijačima…

Preuzmite sliku

Bh. košarkašice sutra od 18,00 sati u Strasbourgu igraju meč četvrtfinala Eurobasketa protiv domaćina i prvog favorita prvenstva Francuske.

Selektorica Francuske Valerie Garnier govorila je uoči ove utakmice i imala je samo riječi hvale za naš nacionalni tim.

“Moramo pobijediti sve utakmice ako želimo ići do kraja. Ovaj duel nam je najvažniji. Vidjeli smo mnogo toga na prvenstvu i pobjede selekcija od kojih se to nije očekivalo. Vidjeli ste reakciju košarkašica BiH nakon pobjede nad Hrvatskom. Radi se o maloj zemlji po broju stanovika, ali su veoma povezani sa navijačima. Izuzetno su opasna ekipa predvođena Jonquel Jones za koju znamo da više nije iznenađenje”, kazala je Garnier i dodala:

“Moje igračice su gledale susret BiH i Hrvatske. Bh. košarkašice su tim koji u prosjeku zabija 73 poena i sjajno šutiraju za tri poena. Morat ćemo biti dobre u odbrani. Također, moramo biti svjesni da će Jones postizati poene te da imaju efikasne šutere iz vana. Prilagođavat ćemo se kako susret bude odmicao. Vidjela sam fotografije navijača BiH. Stvaraju veliku buku i BiH pobjeđuje uz takvu atmosferu. Jednostavno, igraju bez ikakvog pritiska. Mi moramo poštovati BiH i ne smijemo ih podcijeniti.”

Podsjećanja radi, naše košarkašice su u ponedjeljak u osmini finala savladale Hrvatsku sa 80:69 i plasmanom u četvrtfinale ostvarile najveći uspjeh u historiji.

U preostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Belgija – Rusija, Srbija – Španija te Švedska – Bjelorusija.

Pobjednik utakmice BiH – Francuska igrat će u polufinalu protiv boljeg iz meča Švedska – Bjelorusija, dok će poražene ekipe iz ova dva meča razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,