Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektorica BiH na meti optužbi: Naredila sam da se poštuje zastava i himna BiH, kome se ne sviđa pedala

Preuzmite sliku

Selektorica ženske košarkaške pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasna Sliško našla se na meti medija iz RS-a i Srbije nakon što su je optužili zbog navodnog mobinga nad djevojčicama srpske nacionalnosti.

Predsjednik Košarkaškog kluba Feniks Darko Kosić iznio je žestoke optužbe na račun selektorke mladih bh. košarkašica. Medijima u RS-u naveo je nekoliko stvari u koje je teško povjerovati, a to je da je izbacila jednu od djevojčica iz autobusa, uzimala košarkašicama mobitele i čitala poruke, tjerala djecu da gledaju film o Srebrenici, da će djeci odsjeći ruku ukoliko podignu tri prsta…

O svemu se oglasila sama Jasna koja poručuje da u autobusu uopće nije bilo televizora, a kamo li da je tjerala djecu na slične stvari.

“S obzirom na to da ste pomenuli film o Srebrenici, provjerite da li je uopće bio televizor u autobusu jer Srebrenica nije spomenuta. Film se naravno nije gledao. Ni u busu, ni na pripremama, ni svojoj djeci ne pričam o filmu. Nikada! A da sam naredila nekome, također nikada. Ali, preporučila bih vam da ga pogledate. Jako je tužan, jako emotivan. Možda postanete ljudi kada ovaj film pogledate”, rekla je Sliško putem Instagrama.

  • Najviše pažnje privuklo je to što je zabranila djevojčicama da slave podizanjem tri prsta. Priznala je da je to istina.

    “Jedino što sam naredila jeste da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas niko nije natjerao da dođete pod nju. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala. I kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati. Bar ne u kući gdje sam ja odgovorna”, poručila je Sliško.

    Selektorica je najavila tužbu protiv Kosića kojeg je optužila da je “unakazio brojne evropske igračice”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje