Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Bećiragić: Nema mjesta kalkulacijama, protiv Bugarske moramo puno bolje

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Sarajevu igra posljednji meč kvalifikacija za Mundobasket.

Zmajevi će u dvorani “Mirza Delibašić” na Skenderiji ugostiti selekciju Češke, a taj susret najavio je selektor Adis Bećiragić.

“Nadamo se da ćemo odigrati ovu utakmicu na nivou mnogo većem u odnosu na meč s Češkom. Spremniji smo barem za dva treninga, što je izuzetno velika stvar i mislim da ćemo biti dovoljno kvalitetni da dobijemo Bugare”, rekao je selektor Bećiragić.

Iako bi naš tim eventualnim porazom do pet poena razlike također prošao dalje, selektor ističe kako kalkulacijama nema mjesta.

“Ne pravimo nikakve kalkulacije i želimo izgraditi tim. Svaki naš trening i sastanak pravimo s ciljem dugoročnim da napravimo ekipu koja će u svakom momentu da zna šta igra i kako igra. To u prvoj utakmici nismo imali. Ova utakmica s Bugarskom je prilika da pobijedimo i igramo bolje da bi došli u situaciju da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama na Eurobasketu”, jasan je Bećiragić..

Osvrnuo se i na sjajnog Aleksandra Vezenkova koji je selekciji Litvanije ubacio 29 poena.

“Ima tu raznih opcija koje ćemo vidjeti za njega za njegov dolazak ili nedolazak, pošto postoji mogućnost da on i ne dođe. Imamo taktički trening večeras i bit će drugačija odbrana ako on ne dođe. Izuzetno je opasan igrač i malo netipičan jer daje koševe na mnoge načine. Onaj ko ga bude čuvao morat će da bude dovoljno fizički i psihički spreman kako bi ga sačuvao”, kazao je Bećiragić.

Selektor je prokomentarisao i nešto lošiju igru Zmajeva u Pardubicama.

“Imali smo nove sastanke i video analize. Zaista je loše odigrana odbrana u Češkoj. Dali smo 81 poen u gostima i to je trebalo biti dovoljno da dobijemo utakmicu, ali odbrana je bila loša. Možemo sad da pravimo analize zbog čega je to tako. Ima tu određenih stvari, ali Češka je veoma dobra ekipa i trenirali su deset dana više od nas. Bilo je i za očekivati da malo kasnimo i da nismo na maksimumu. Nadam se da smo izbacili tu “prljavštinu” iz tijela i da će sutra biti bolje. Moramo Bugarsku našom agresivnošću natjerati da griješi, te da onda dođemo u situaciju da koristimo naše najjače oružje – kontranapad“, zaključio je selektor.

Utakmica između naše selekcije i selekcije Bugarske igra se sutra u dvorani “Mirza Delibašić” sa početkom od 20 sati i uz direktan prijenos na Sport Klubu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,