Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šampionski potez: Meridianbet naslovni sponzor KK Bosna

Preuzmite sliku

Predstavnici kompanije Meridian i KK Bosna potpisali su danas višegodišnji ugovor o naslovnom sponzorstvu, prema kojem će se popularni “Studenti” od sada takmičiti pod novim imenom- KK Bosna Meridianbet.

Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Meridianbet, kazao je da su počastvovani što je kompanija sa takvim renomeom prepoznala potencijal njihovog sportskog kolektiva.

-Učinićemo sve da opravdamo ukazano povjerenje i da našu saradnju nastavimo razvijati do potpunog oporavka kluba i povratka na mjesto koje zaslužuje, a to je regionalna, a potom i evropska scena. Posebno smo srećni zbog naših vjernih navijača i simpatizera, koji godinama željno očekuju “Studente” u prepunoj Skenderiji- naveo je Bradić.

Sa njim je saglasan i Nikola Milisavljević, operativni direktor u kompaniji Meridian, koji je istakao da je primarni cilj saradnje povratak Bosne na košarkašku mapu kojoj pripada.

  • -Sarajevo i cijela BiH zaslužuju jak klub u svakom smislu. I našu kompaniju i KK Bosnu Meridianbet odlikuje težnja ka vrhu, entuzijazam i, što je najvažnije, takmičarski duh i želja za pobjeđivanjem. Zato smo sigurni da ćemo do zacrtanog cilja doći u rekordnom roku – naveo je Milisavljević.

  • KK Bosna trenutno se takmiči u Ligi BiH, a posljednji put bila je prvak 2008. godine. U svojim vitrinama ima titulu osvajača Evrolige 1979. godine, tri titule šampiona Jugoslavije, te četiri titule prvaka BiH.

    Klub, čije su boje branili: Mirza Delibašić, Žarko Varajić, Svetislav Pešić, Sabit Hodžić, Nenad Marković, Bogdan Boše Tanjević, Dženan Rahimić i Davorin Popović sigurno može, mora i zaslužuje bolje.

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje