Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Revanš za poraz u Mejdanu: Košarkaši Slobode u gostima savladali Bratunac

Preuzmite sliku

U okviru 19. kola Prvenstva BiH imali smo priliku vidjeti još jedan zanimljiv duel između ekipa Bratunca i Slobode.

Gosti iz Tuzle uspjeli su se revanširati za poraz koji im je ekipa Bratunca nanijela u Mejdanu i to identičnom razlikom kao u utakmici iz prvog dijela sezone sa četiri poena razlike. Direktni konkurenti za Ligu 6 odigrali su dobru utakmicu i neizvjesnu do samog kraja iako se u više navrata činilo da će Sloboda susret završiti puno prije posljednjeg zvižduka sudija.

Ispitivanje snaga bilo je vidljivo tokom prve četvrtine gdje su i jedni i drugi bez puno rizika igrali na sigurno. Na kraju prve četvrtine gosti su imali tek blagu prednost od tri poena razlike i rezultat 18:21. Već u drugoj četvrtini domaćin se pokrenuo, uspjeli su čak preokrenuti rezultat u svoju korist, ali je Sloboda brzom reakcijom s klupe vratila konce igre u svoje ruke i sjajnom serijom otišla na odmor s rezultatom 36:45.

Iako je ekipa Bratunca u nastavku još uvijek držala kakav takav priključak, treća četvrtina protekla je u znaku gostiju koji su ostvarili i dvocifrenu prednost s kojom su ušli u posljednju dionicu igre uz rezultat 52:63. Domaćin se nije predao do posljednjeg trenutka tako da su pad u igri Slobode iskoristili i sa 31. poenom u posljednjoj četvrtini opkolili koš gostiju, ali to je bilo dovoljno samo za napetu penal završnicu u kojoj su Tuzlaci održali prednost i na kraju slavili rezultatom 83:87.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su Jakov Mustapić sa 24 poenaIbrahim Durmo ubilježio novi double-double s 15 poena i 11 skokova. Po 13 poena dodali su Đorđe Lelić i Ivan Miličević. S druge strane, Bratunac je predvodio kapiten Dejan Ćup sa 23 poena, a Aleksandar Danilović je također odigrao zapaženu ulogu sa svojih 22 poena u ovom susretu.

Vrlo važna gostujuća pobjeda za igrače trenera Damira Mulaomerovića u pravom trenutku. Crveno-crni su sada na omjeru od devet pobjeda i osam poraza te ovom pobjedom nastavljaju svoju borbu za vrh tabele i plasman u Ligu 6. S druge strane, ekipa Bratunca ovim porazom ostaje na osam pobjeda i bilježi svoj deveti poraz. Sloboda je u sljedećem kolu Prvenstva BiH slobodna, a prema ligaškom rasporedu naredni susret odigrat će za dvije sedmice kada će ekipu u Mostaru ugostiti Zrinjski. (OKK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,