Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativac BiH novo pojačanje u redovima OKK Sloboda

Preuzmite sliku

Reprezentativac BiH Haris Delalić ostaje u crveno-crnoj opremi, ali će uoči nove sezone promijeniti grad i klub.

Delalić u Tuzlu stiže iz zeničkog Čelika, a nastupao je još za sarajevsku Bosnu u dva navrata gdje je i započeo karijeru, zatim je zabilježio dobre igre i u dresu kluba iz Kaknja te se nakon odličnih predstava u domaćoj ligi otisno u inostranstvo, tačnije u Belgiju.

Povratak iz Belgije doveo ga je u Čelik gdje je prošle sezone bio jedan od nosioca igre svoje ekipe. Delalić je visok 203 centimetra i igra na pozicijama tri i četiri.

Povodom dolaska u Tuzlu i početka priprema 27-godišnji košarkaš dao je i kratku izjavu: “Već nekoliko puta bilo je govora o mom dolasku u Slobodu, ali se to nije realizovalo. Ovdje sam se uvijek osjećao ugodno kada igram i drago mi je da smo se ovoga puta dogovorili. Očekivanja i ambicije su uvijek velike jer svi želimo biti na vrhu. Mi ćemo se potruditi da to i ostvarimo kroz zajedništvo i pozitivnu atmosferu. Nadam se da će publici biti dopušteno da dođu u Mejdan i podrže svoj klub zato što to u igračima uvijek budi jači motiv i želju za pobjedom”, rekao je Delalić. (Foto: Sportsport | OKK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje