Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Regionalno takmičenje i dalje u blokadi: Neizvjestan opstanak ABA lige

Preuzmite sliku

Sastanak čelnika ABA lige nije donio pomak. Partizan je ostao pri stavu da se sukob interesa rješava na Arbitražnom sudu u Lozani, FMP i Zvezda nisu pristali na to, pa je regionalno takmičenje i dalje u blokadi.

Sastanak je završen nešto prije 15 sati bez dogovora i ustupaka, a epilog svega je da je budućnost regionalnog takmičenja dovedena u pitanje.

Prije video sastanka predsjednik Partizana, Ostoja Mijailović je naglasio da čelnici ABA lige vrše pritisak, da se napravi ustupak, da se omogući upis udjela vlasništa u sudski registar kako bi takmičenje počelo u planiranom terminu, početkom oktobra, a da se zatim sukob interesa rješava na sudu.

Međutim, isto tako, predsjednik Partizana je naglasio da je njegov klub već napravio mnogo ustupaka, te da od arbitraže neće odustati. Tako je i bilo. S obzirom da su FMP i Zvezda bili protiv, postavlja se pitanje šta dalje…

Jedna od opcija je da ABA liga ugasi postojeću, a formira novu firmu koja će voditi takmičenje. U tom slučaju, ABA i ABA 2 liga bi počele u planiranom terminu, a svi klubovi bi dobili rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne.

Istovremeno, MZT iz Skoplja je novi član elitnog društva, s obzirom da je Primorska raspustila kompletnu ekipu. Odmah treba naglasiti da je ova odluka donijeta još prije mjesec dana. Tačnije rečeno, odlučeno je da MZT uđe u ABA ligu, ako neko istupi. Umjesto MZT u ABA2 će Borac iz Banjaluke.

Sada se čeka samo sastanak Skupštine, kako bi se potvrdila rotacija u elitnom društvu, ali je to naravno daleko manje bitno u odnosu na problem sa kojim se suočava regionalno takmičenje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,