Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull King of the rock: Samo najčvršći stižu do Alcatraza!

red-bull-kosarka
Preuzmite sliku

Sve nove informacije vezane za Red Bull KING OF THE ROCK možete pratiti na reklamnom Banneru – desno (KLIK)

\"red-bull-kosarka\"Dugih 29 godina, više od 1 500 zatvorenika sanjalo je isključivo o bjekstvu sa Alkatraza. U 2012. godini hiljade ljudi će dati sve od sebe da dospiju na isto to ostrvo, a svi sa istim ciljem: da osvoje 20 000 US dolara i titulu Red Bull King of the Rock. Dakako, nije riječ o okorjelim kriminalcima, već o najboljim svjetskim igračima ulične košarke (streetball).

A ove godine i talentirani mladi košarkaši iz Bosne i Hercegovine dobiće priliku da u društvu najboljih igrača iz cijelog svijeta učestvuju na prestižnom turniru koji se igra u dvorištu nekadašnjeg zloglasnog zatvora.

Red Bull King of the Rock, jedan na jedan ulično takmičenje u košarci, je prvo zvanično sportsko takmičenje ikada održano u legendarnom zatvorskom dvorištu na Alcatrazu (poznatom i kao \”The Rock\”: \”Stijena\”). Prvi put je ovaj turnir organizovan 2010. godine, sa takmičarima iz SAD, da bi već naredne godine postao internacionalan, okupivši 64 vrhunska igrača iz cijelog svijeta. Ove godine turnir je još internacionalniji i dovodi novu grupu od 64 takmičara iz 25 zemalja. Jedan na jedan ulično takmičenje u košarci se odvija po nokaut sistemu.

U BiH kvalifikacije će se igrati u četiri grada:

Banja Luka, 16. august / Studentsko košarkaško igralište (Nikola Tesla), početak takmičenja u 19:00h

Mostar, 18. august / Košarkaški tereni Sveučilišta, početak takmičenja u 16:00h

Tuzla, 22. august / Košarkaški tereni Stupine, početak takmičenja u 16:00h

Sarajevo, 24. august / Metalac, početak takmičenja u 16:00h

Iz svakog grada po osam najboljih ide na državno finale koje će se održati u Sarajevu, 26. augusta, u 18h na Metalacu.

Nagrada za pobjednika BiH finala je putovanje u San Francisco na svjetsko finale Red Bull King of the Rock 22. septembra 2012. godine u Alcatrazu, te novčana nagrada od 500 KM. Za drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su predviđene nagrade, a svi učesnici državnog finala dobiće poklone sponzora. Nagrade za pobjednike gradskih kvalifikacija iznose po 500 KM.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: