Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull King of the Rock: Prve kvalifikacije održane u Banjaluci

red-bull-banja-luka
Preuzmite sliku

A uskoro Red Bull King of the Rock i u Tuzli!

\"red-bull-banja-luka\"Krenulo je. U četvrtak, 16.8. na studentskom košarkaškom igralištu Nikola Tesla u Banjaluci održane su prve bh. kvalifikacije street basketa, a najuspješniji takmičar bio je Nebojša Pavlović. Ovo je velika šansa za Bh talentovane košarkaše da se dokažu u igri jedan na jedan i preko bh. kvalifikacija i titule najboljeg street basket igrača u BiH dođu do Alcatraza na svjetsko finale Red Bull King of the Rock.

Više od 40 prijavljenih košarkaša učestvovalo je na turniru, a njih 8 najboljih dobilo je pozivnicu za bh. finale u Sarajevu koje se održava 26.8.2012. godine i kada će BiH dobiti svog predstavnika na svjetskom finalu.

Nebojša Pavlović je u veoma neizvjesnom finalu pobjedio Adu Novakovića. Naime, na isteku 5 minuta koliko traje borba, Ado je u zadnjim sekundama ukrao loptu od Nebojše i sa tricom poravnao rezultat na 14:14 i osigurao produžetak od 2 minute. Nebojša se nije dao iznenaditi u produžetku i sigurnom pobjedom pored plasmana na državno finale zaradio i ček od 500 KM.

\"RBKotRock\"

Kvalifikacioni ciklus se nastavlja u subotu 18.8.2012. godine u Mostaru, a nakon toga Tuzla 22.8.2012. i Sarajevo 24.8.2012. godine će biti domaćini kvalifikacija na kojima će po 8 novih košarkaša dobiti pozivnice na veliko bh. finale u Sarajevu.

\"RBKotRock5\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: