Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razija Mujanović u dugom pismu optužila sekretara Čolana: Bahato ponašanje, psovke, tortura, odijevanje

Preuzmite sliku

Legendarna košarkašica i tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH, Razija Mujanović, objavila je izvještaj koji je poslala Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH. U izvještaju iznosi nekoliko optužbi na račun sekretara, Amera Čolana.

“Obzirom da se već dugo špekuliše i komentariše da je ‘nešto trulo u državi Danskoj’ (čitaj – KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da s vama podijelim isti. Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem. I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze. Sportski pozdrav”, piše popularna Raza i dodaje:

“Nešto se čudno počinje dešavati s našim generalnim sekretarom Čolanom, s njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suočavamo se s neispunjenim obećanjima. Ni nakon pet mjeseci kancelarija Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcijenjene i degradirane te nisu osjetile poštovanje.”

“Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota!”

Kompletno pismo možete pogledati ispod:

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje