Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razija Mujanović postala team menager ženskih košarkaških selekcija BiH

Preuzmite sliku

Proslavljena bosanskohercegovačka košarkašica Razija Mujanović imenovana je za tim menadžera ženskih košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine.

Mujanović je nakon imenovanja izjavila da će učiniti sve da vrati žensku košarku na mjesto koje joj pripada. Njena želja, kako kaže, nikad nije bila upitna.

– Branila sam boje i stvarala žensku košarkašku reprezentaciju 1993. godine, zašto ne bih sad? Vjerujem da možemo podići popularnost ženske košarke u BiH i izgraditi reprezentaciju za velike domete. Sistemski. Nadam se da će se još proslavljenih sportista uključiti u ovu priču. Mi ih imamo i spremni su da daju svoj doprinos. Moramo vratiti košarku u škole. Publiku u dvorane. Vjeru u sebe. Razija Mujanović sama ne može mnogo uraditi, ali zajedno možemo. Ja ću dati sve od sebe, kao što sam to činila i na parketu – izjavila je Mujanović.

Zahvalila je rukovodstvu KSBiH s predsjednikom Mirzom Teletovićem na čelu na ukazanom povjerenju.

Teletović je ovim povodom izjavio da je ponosan što je “naša sportska heroina” imenovana na tu poziciju.

– Malo ko se može pohvaliti činjenicom da je član Kuće slavnih, kao naša Razija, za koju vjerujem da će i ovaj posao raditi istim žarom, ljubavi i voljom kao što je to bio slučaj na parketu i da će uspjeti barem djelić svog znanja i iskustva prenijeti na generacije koje dolaze – istakao je Teletović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje