Utorak, 26. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Razija Mujanović o “slučaju” Brčaninović: Ne igra se za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod

Preuzmite sliku

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović prokomentarisala je odluku Melise Brčaninović koja je na društvenim mrežama poručila da više neće igrati za našu selekciju dok je selektor Goran Lojo.

Brčaninović je objasnila razloge takve odluke, a kao glas razuma, legendarna Mujanović je poručila da djevojke treba da znaju da ne igraju niti za selektora, niti za bilo koga drugog, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod.

“Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KS BiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci!

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KS BiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igrat će one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime.

Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

Niko nema potrebe da “trpi”, jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.

Vezano | Brčaninović: Neću igrati za reprezentaciju dok je Lojo selektor, moji najbliži nisu znali sve  

Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to. Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše domovine”, poručila je Mujanović.

Podsjetimo, selektor Bosne i Hercegovine Goran Lojo je objavio širi spisak igračica za novembarske mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Okupljanje je zakazano za 7. novembar. Naša selekcija 11. novembra igra protiv Belgije na domaćem terenu, a zatim gostuje selekciji Sjeverne Makedonije tri dana kasnije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje