Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razija Mujanović: Nikad nas nemojte otpisati, raduj se narode, mi igramo za vas!

Preuzmite sliku

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović, njena uloga u kreiranju historijskih rezultata je vema bitna. Razija je bila presretna što su naše djevojke danas nadmašile uspjeh njene generacije s kraja 20. vijeka.

Podsjećamo, Mujanović je učestvovala je na Eurobasketu 1997. godine kada je BiH osvojila 12. mjesto, a nije bila članica 1999. godine kada je naša selekcija osvojila 10. mjesto.

Danas su naše košarkašice osigurale plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu i nadmašile uspjehe te generacije.

“Nikad nas nemojte otpisati! Ako vas zanima šta je košarka sa svim svojim elementima, onda mislim da je ova ekipa primjer za školske udžbenike. Bosna i Hercegovina je među 8 najboljih u Evropi! Čista emocija i košarka sa izvornim postavkama. Niko nema srce kao mi. Raduj se narode, mi igramo za vas!”, poručila je Mujanović.

Podsjetimo, naša reprezentacija je danas savladala Hrvatsku rezultatom 80:69 i izborila četvrtfinale Eurobasketa.Protivnik našoj selekciji u srijedu bit će evropske viceprvakinje Francuskinje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,