Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razgovor sa selektorom košarkaške reprezentacije BiH Acom Petrovićem

Aco Petrovic
Preuzmite sliku

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Aco Petrović vrlo zadovljan do sada učinjenim

\"AcoNaša košarkaška reprezentacija nedavno se vratila iz Slovenije gdje je u Ljubljani igrala \”Adecco Cup\”, učešće na ovom turniru uzele su reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije: domačin Slovenija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina. Naši košarkaši su pokazali dobru igru na ovom turniru i sa dvije pobjede protiv Slovenije i Hrvatske te porazom od Srbije u neizvjesnoj utakmici osvojili su drugo mjesto.

Uskoro počinju i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Sloveniji, prvu utakmicu naši najbolji košarkaši će 15.avgusta, odigratiu u Sarajevu gdje će domačini biti reprezentaciji Latvije. Podsjećamo da su s nama u grupi još: Holandija, Rumunija i Gruzija.

Selektor Aleksandar Aco Petrović u više navrata je javnosti u Bosni i Hercegovini obećao da će se sa našim korarkašima plasirati na \”EURO 2013\”. Danas je selektor naše košarkaške reprezentacije putem telefona bio gost u programu Radija 7, poslušajte u audio prilogu ovog članka o čemu je sve govorio selektor Petrović.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: