Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvak BiH stiže u Mejdan: Može li Sloboda iznenaditi Zrinjski?

Preuzmite sliku

Danas se nastavlja Liga 6 za prvaka BiH u košarci. Derbi se večeras igra u tuzlanskom Mejdanu, gdje će od 19.30 sati snage odmjeriti Sloboda i Zrinjski.

Tuzlaci su u lošoj formi. Dva vezana i ubjedljiva poraza, od Širokog i Vogošće  “poljuljala” su malo samopouzdanje igračima Josipa Pandže, pa smo sigurni da će Sloboda tražiti, prije svega popravak dojma pred svojim navijačima.

Dobre vijesti su da bi se večeras u domaći tim trebali vratiti playmaker Zlatko Jovanović i krilni košarkaš Gregg Thondique, koji zbog blažih povreda nisu nastupili u duelu sa Vogošćom.

Sa druge strane, Zrinjski je u prošlom kolu pobijedio u Mrkonjić Gradu, ali ove sezone ne igraju ni približno kao prošle kada su postali prvaci BiH. Ipak, Mostarci su favoriti u ovom susretu, jer su Tuzlacima u ovoj sezoni nanijeli sva tri poraza.

Danas se, u okviru 6. kola Lige za prvaka još sastaju: Široki – Vogošća i Mladost – Spars.

Podsjećamo, na ukupnoj tabeli vodi Široki sa omjerom 21/4, Spars i Zrinjski imaju identičan broj pobjeda i poraza (19/6), dok je Sloboda na četvrtom mjestu sa omjerom 15/10. Upravo će četiri najbolje ekipe iz Lige 6 izboriti plasman u doigravanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,